Verslag Daan Moes: Zilveren medaille bij de European Cup in Gdynia
12 juli 2018 

Verslag Daan Moes: Zilveren medaille bij de European Cup in Gdynia

Verslag geschreven door Daan Moes

Na een lange busreis in 2 dagen zijn we vrijdag 6 juli aangekomen in Polen voor de Gdynia European junior Cup Judo. Na het inchecken in ons hotel hebben we nog even de tijd om het strand te bezoeken. Begin van de avond de weging( prima op gewicht ) en later op de avond de wedstrijd loting waarbij ik als eerste gerankt sta. Ik ben niet super fit door een blessure aan mijn enkel die mij best lang van de judo mat heeft gehouden. Maar ik voel me goed! Nu op tijd naar bed en morgen de wedstrijddag.

Na een vrijloot is mijn kwartfinale, deze ging tegen de Fransman Saas en deze won ik overtuigend met Ippon via houdgreep. De halve finale wederom tegen een Fransman, Sonilhac. Hele wedstrijd sterk gedomineerd en na drie minuten de partij beslist met 2 Wazari’s. De finale is bereikt. Deze zal gaan tegen de Portugees Lucas Catarino.

De finale begon ik sterk maar kon na een score die ik tegen kreeg deze niet meer terug halen. Vreselijk balen natuurlijk, maar wel degelijk blij met mijn zilveren medaille. Dit resultaat is goed voor mijn kwalificatie voor het EK (Sofia, Bulgarije) en WK junioren (Bahamas) later dit jaar.

Ik sta er goed voor met goud op de European Cup in Kaunas, zilver op de European Cup in Gdynia en een 5e plaats op de European Cup in Coimbra. Nu 2 dagen trainingsstage en mij gaan voorbereiden op de volgende European Cup in Berlijn later deze maand.

Zijn deelname aan de European Junior Cup is mede mogelijk gemaakt door het talentenfonds van Stichting Sporttop

Over de schrijver
Reactie plaatsen