arrow_drop_up arrow_drop_down

Sporttop Duale Carrière Coaching

"Hoe vertaal ik mijn sportervaring naar werk?"


"Hoe vind ik een baan die ik nét zo leuk vindt als mijn sport?"


"Ik heb geen idee wat ik ná mijn topsport kan of wil gaan doen."


"Wie ben ik, naast topsporter? En wat is mijn kracht?"


"Moet ik gaan studeren of toch werkervaring op doen?"


“Welke studie/baan kan ik naast mijn topsportcarrière combineren?

Hoe gaan wij te werk?

Welke stappen kan je verwachten tijdens een coachingstraject bij Sporttop. Elk persoon is uniek en elk traject wordt op jouw persoonlijke wensen en vragen afgestemd. Globaal ziet het er ongeveer als volgt uit:

Kennismaking

Tijdens dit gesprek op een nader te bepalen locatie bespreken we jouw hulpvraag en bepalen we wat voor coaching daar het beste bij past. Er zijn 3 mogelijkheden: kort traject (intake + 3 gesprekken), gemiddeld traject (intake + 5 gesprekken) en extra traject (intake + 8 gesprekken).

Start traject

We gaan van start en maken twee wekelijks een afspraak. Over financiën hebben we afspraken met NOC*NSF gemaakt en we evalueren het traject tussentijds om te kijken of we op de juiste koers zitten. We zijn samen verantwoordelijk voor een goed resultaat.

Aan de slag

Tijdens het traject zul je tussendoor oefeningen en opdrachten krijgen om ook zelf aan te werken tussen de gesprekken door. De uitkomsten bespreken we tijdens onze afspraken. Samen kijken we welke opdrachten passend zijn bij jouw hulpvraag.

Afronding

Aan het einde van het traject heb je antwoord gevonden op jouw hulpvraag en heb je vertrouwen om de volgende stap te zetten in jouw maatschappelijke carrière. Je hebt nieuwe inzichten, bent bewuster van jouw dromen, mogelijkheden en doelen én kan concrete stappen zetten.

Onze Coaches
Eva Koenders en Birgit Lempers zijn onze coaches die voor je klaar staan en met wie je in contact komt

Ervaringen

Yvonne Nauta

"De overtuigingen en patronen die me als topsporter wel hielpen zaten me eigenlijk behoorlijk in de weg, kwamen we al snel achter. Eva heeft me handvaten gegeven om ze bijvoorbeeld ook los te kunnen laten. Het stoppen, wat zeker niet op mijn hoogtepunt gebeurde, veroorzaakte nogal wat onrust. Ik had wel richting en plannen om mijn vervolg carrière vorm te geven, maar dat het allemaal niet zo snel ging, daar kon ik toch moeilijk mee om gaan. Eva kon tijdens de sessies goed inspelen op wat er zich op dat moment aandiende, zodat ik altijd met vertrouwen en goede moed de deur uit ging."

Tim Verbeek

"Dankzij de begeleiding vanuit Sporttop ben ik enorm geholpen. Voordat ik bij NOC*NSF kwam wist ik dat ik iets naast mijn topsport wilde doen om mijzelf voor te bereiden mocht mijn topsportbestaan ooit stoppen, maar wat? En wat kan ik? Door de begeleiding heb ik daar antwoorden op gevonden. Een echte aanrader voor iedere topsporter die nadenkt over een carrière na(ast) de topsport!"

Floor van den Brandt

"Mijn keus was duidelijk, na een prachtige periode stop ik met schaatsen, maar wat nu?
In de overgang naar mijn student en werkende leven heb ik enorm veel gehad aan het coachingstraject van Eva.  Sommige gewoontes die ik als topsporter had, heb ik niet meer nodig, niks moet, alles mag.
Dankjewel voor de mooie inzichten waarmee ik stappen heb kunnen zetten naar mijn “nieuwe leven”.
Op naar een prachtige toekomst."

Manon Smeets

"Mijn ervaring met de begeleiding vanuit Sporttop was zoals de naam al zegt top! Ik ben erg goed geholpen door Birgit om stappen te zetten bij situaties waarvan ik zelf niet wist welke kant ik op moest gaan. Ze heeft me geholpen met het kiezen van een studie voor tijdens of na mijn topsportcarrière. Het is namelijk erg makkelijk om in het
''topsportwereldje'' te blijven hangen maar het is ook erg belangrijk om
te beseffen dat er daarbuiten nog een veel grotere wereld is. Birgit heeft me goed geholpen! "

24

sporters begeleid in 2020

64

sporters begeleid sinds start Sporttop en TeamNL@work (2018)

135

CV's aangepast
1000+
sporters begeleid door Eva en Birgit
TOT TOKIO
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
TOT BEIJING
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
NOC*NSF biedt programma's en begeleiding voor sporters met een A, HP of Selectiestatus (tot 2 jaar terug). Op CTO's en RTC's zijn vergelijkbare diensten voor sporters die onder een door de bond aangewezen programma vallen.
Ben jij al verder in je topsportcarrière en val je buiten deze programma's of diensten, neem dan contact op met Sporttop om mogelijkheden voor coaching te bespreken.
Wij maken gebruik van cookies!