arrow_drop_up arrow_drop_down

Loopbaancoaching voor na(ast) je topsport carrière

De transitie van topsport naar het gewone leven blijkt voor veel topsporters niet een makkelijke stap. Vanuit een heldere structuur en duidelijke doelen naar een onzekere wereld waar doelen niet altijd even helder zijn, of voor iedereen hetzelfde. Daarin is begeleiding absoluut gewenst of zelfs een noodzaak.


Welke kwaliteiten neem je mee, welke uitdagingen kom je tegen, wat past bij jou & waar kan jij een zinvolle bijdrage leveren? Belangrijke vragen om bij stil te staan in een transitie van topsport naar een maatschappelijke carrière. Maar ook concrete tips voor het maken van een goed CV, LinkedIN profiel, voorbereiding op een sollicitatie gesprek, het kunnen allemaal onderwerpen zijn van een coach gesprek.


Sporttop is externe partner van TeamNL@work en biedt individuele coaching en begeleiding voor topsporters die willen nadenken over deze vragen en die begeleiding zoeken in de transitie van topsport naar werk. Ook ná beëindiging van je topsport carrière blijft ondersteuning van TeamNL@work beschikbaar.


Wil je meer weten of aanmelden, stuur dan een mail naar eva@sporttop.nl of kijk op de website van TeamNL@work

Coaches

Birgit & Eva, de loopbaancoaches verbonden aan Sporttop hebben vele jaren ervaring in het begeleiden en bemiddelen van topsporters in de transitie van topsport naar werk. Birgit Lempers & Eva Koenders zijn geregistreerd Loopbaanprofessional bij het NOLOC (Beroepsvereniging van Loopbaanprofessionals en Jobcoaches)


Wil je meer info over een van de Loopbaancoaches:

https://www.linkedin.com/in/birgitlempers

https://www.linkedin.com/in/evakoenders


Of wil je je aanmelden voor een van de Loopbaanprogramma’s?
Neem dan contact op met: eva@sportop.nl 06-29022721

Ervaringen van topsporters

"Dankzij de begeleiding vanuit Sporttop ben ik enorm geholpen. Voordat ik bij NOC*NSF kwam wist ik dat ik iets naast mijn topsport wilde doen om mijzelf voor te bereiden mocht mijn topsportbestaan ooit stoppen, maar wat? En wat kan ik? Door de begeleiding heb ik daar antwoorden op gevonden. Een echte aanrader voor iedere topsporter die nadenkt over een carrière na(ast) de topsport!"

Tim Verbeek

"Na het beëindigen van mijn topsportcarrière was ik een beetje zoekende welke kant ik op wilde in mijn leven. Door coaching van Eva Koenders via Sporttop ben ik erachter gekomen wat mijn drijfveren zijn en waar ik mijn talenten voor wil inzetten. Ik heb dit coachingstraject als een leuke zoektocht ervaren en voelde me erg gesteund door de expertise van Eva. Inmiddels ben ik met een opleiding begonnen en blij met de nieuwe weg die ik ben ingeslagen."

Manon Nummerdor

"Zoekende naar wie ik was

zit ik nu weer helemaal in mijn sas

ik weet nu wie ik ben

zodat ik me af en toe daarin verwen

bij deze reis nam Eva mij bij de hand

want ik begaf me even op los zand

nu voel ik me weer zo stevig als staal

deze coachingsessies waren geniaal!"

Maaike Caelers

"Ik heb een zeer prettig en leerzaam traject gehad bij Sporttop met loopbaanbegeleidster Birgit. Het traject heeft mij o.a. duidelijk inzicht gegeven in mijn competenties. Ik heb bij verschillende bedrijven oriënterende gesprekken gehad die aansloten bij mijn interesses om zo een didelijk beeld te rkijgen van maatschappelijke zaken. Birgit is erg betrokken en ook naast de gemaakte afspraken heb ik veel contact met haar gehad over het verloop van het traject."


"Birgit / Sporttop heeft me geholpen bij mijn transitie van topsporter naar arts. Het was fijn om samen te sparren over mijn mogelijkheden en om een aantal praktische adviezen te krijgen rondom sollicitatiebrieven en gesprekken. Mijn eerste gesprek was meteen raak en ik ben heel blij met de keuze die ik heb gemaakt en met de begeleiding die ik heb gekregen."


“Eva (Koenders) heeft me begeleid bij mijn vraag wat voor werk ik kan gaan doen wanneer ik stop ben met voetballen. Het is goed om daar tijdens je carrière al over na te denken. Een sportloopbaan is onzeker en het geeft rust en vertrouwen als je al een idee hebt wat je daarna kan gaan doen. Het belangrijkste dat ik heb geleerd van onze gesprekken is dat je in je maatschappelijke carrière niet in een rechte lijn van A naar B gaat. Het is een kwestie van bedenken wie je bent, wat je kan en waar je voor staat. Als je dat weet, weet je ook beter wat voor werk bij je past. De gesprekken met Eva hebben mij zekerheid gegeven voor mijn toekomst, ook na het voetbal!”

Tessel Middag

Mijn ervaring met de begeleiding vanuit Sporttop was zoals de naam al
zegt top! Ik ben erg goed geholpen door Birgit om stappen te zetten bij
situaties waarvan ik zelf niet wist welke kant ik op moest gaan. Ze
heeft me geholpen met het kiezen van een studie voor tijdens of na mijn
topsportcarrière. Het is namelijk erg makkelijk om in het
''topsportwereldje'' te blijven hangen maar het is ook erg belangrijk om
te beseffen dat er daarbuiten nog een veel grotere wereld is. Birgit heeft me goed geholpen!  

Manon Smeets

Een soepele transitie naar jouw volgende carrière - NOC*NSF

Met transitie naar volgende carrière maken we sporters bewust van het feit dat topsport een tijdelijke loopbaan is en ondersteunen we topsporters bij hun transitie naar een volgende carrière.

Wij maken gebruik van cookies!