TeamNL@work

een soepele transitie naar jouw volgende carrière

In het leven van iedere topsporter volgt een moment waarop diens sportieve carrière ten einde komt. Het is onze taak om dat bewustzijn te creëren en topsporters daarbij op weg te helpen. Daarom ondersteunen we met TeamNL@work bijvoorbeeld bij het combineren van topsport en onderwijs en bij de transitie naar een nieuwe carrière. Dat vinden we niet alleen logisch om te doen, maar ook ontzettend belangrijk.
André Cats 
Technisch Directeur TeamNL

TeamNL@work, een soepele transitie naar jouw volgende carrière 

De transitie van topsport naar het gewone leven blijkt voor veel topsporters niet een makkelijke stap. Vanuit een heldere structuur en duidelijke doelen naar een onzekere wereld waar doelen niet altijd even helder zijn, of voor iedereen hetzelfde. Daarin is begeleiding absoluut gewenst of zelfs een noodzaak.


Welke kwaliteiten neem je mee, welke uitdagingen kom je tegen, wat past bij jou & waar kan jij een zinvolle bijdrage leveren? Belangrijke vragen om bij stil te staan in een transitie van topsport naar een maatschappelijke carrière. Maar ook concrete tips voor het maken van een goed CV, LinkedIN profiel, voorbereiding op een sollicitatie gesprek, het kunnen allemaal onderwerpen zijn van een coach gesprek.


Sporttop is één van de externe partners van TeamNL@work en biedt individuele coaching en begeleiding voor topsporters die willen nadenken over deze vragen en die begeleiding zoeken in de transitie van topsport naar werk. Ook ná beëindiging van je topsport carrière blijft ondersteuning van TeamNL@work beschikbaar.


Naast individuele coaching biedt TeamNL@work o.a.:

- groepscoaching

- arbeidsmarktorientatie

- psychologische ondersteuning

- praktijkprogrammas (Leren spreken voor een groep, Ondernemerschap, Sportmarketing, e.a.)


Wil je meer weten of aanmelden; kijk op de website van TeamNL@work.

NOC*NSF biedt programma's en begeleiding voor sporters met een A, HP of Selectiestatus (tot 2 jaar terug). Op CTO's en RTC's zijn vergelijkbare diensten voor sporters die onder een door de bond aangewezen programma vallen.
Ben jij al verder in je topsportcarrière en val je buiten deze programma's of diensten, neem dan contact op met Sporttop om mogelijkheden voor coaching te bespreken.