Ervaringen Coaching Sporttop

"Ik beschik over meer kwaliteiten dan ooit gedacht"
"Met het einde van mijn topsportcarrière in zicht, begon de paniek met 'wat daarna' flink op te lopen. Wie ben ik en wat kan ik nog meer? Dankzij Sporttop en Coach Eva Koenders heb ik een nieuwe kant van mijzelf ontdekt, geleerd dat ik over veel meer kwaliteiten beschik dan van te voren ooit gedacht. Ik voel mij nu zelfverzekerder en een stuk rustiger, waardoor ik steeds meer met plezier uitkijk naar een nieuwe uitdaging in het leven na de topsport. Hulp vragen is niet zwak, maar juist krachtig en slim!"
Celine van Duijn
"We zijn een zoektocht begonnen naar mijn diepere drijfveren"
"Het traject dat ik begin 2020 samen met Eva ben gestart is mij zeer goed bevallen. Met behulp van de juiste tools en modellen en Eva's gestructureerde aanpak en vele open vragen, zijn we samen een zoektocht begonnen naar mijn diepere drijfveren. Deze zoektocht heeft mij zéér veel inzichten over mijzelf opgeleverd en hebben mij geleerd meer dan ooit vanuit dat vertrekpunt te kijken naar de dingen die ik in de toekomst wil ondernemen."
Emiel Custers
"Ik weet nu waar ik mijn talenten voor wil inzetten"
"Na het beëindigen van mijn topsportcarrière was ik een beetje zoekende welke kant ik op wilde in mijn leven. Door coaching van Eva via Sporttop ben ik erachter gekomen wat mijn drijfveren zijn en waar ik mijn talenten voor wil inzetten. Ik heb dit coachingstraject als een leuke zoektocht ervaren en voelde me erg gesteund door de expertise van Eva. Inmiddels ben ik met een opleiding begonnen en blij met de nieuwe weg die ik ben ingeslagen."
Manon Flier- Nummerdor 
"Ik heb de rust en ruimte gevonden in wat voor werk ik wil doen en hoe ik dit ga aanpakken"
"Eva heeft mij enorm geholpen bij mijn zoektocht naar wat ik nu wil na mijn vorige carriere als topsporter. Niet doordat we met simpele testjes uiteindelijk tot de keuze voor één vak kwamen. Maar door een laag dieper handvaten te geven, om zelf knopen te kunnen door hakken. Direct na mijn schaatscarrière viel ik in de valkuil waar zo veel ex-sporters in stappen, alles aanpakken wat op je afkomt. En na dit drie jaar gedaan te hebben, wist ik afgelopen voorjaar echt even helemaal niet meer wat ik nou verder wilde met mijn werkzame leven. Wat ik niet nodig had was iemand die mij het mes op de keel ging zetten om snel keuzes te forceren, Eva voelde dat perfect aan, maar liet mij op verschillende fronten wel met mijzelf aan het werk gaan. En ik kan nu enkele maanden verder zeker stellen dat ik de rust en ruimte heb gevonden die ik zocht en daardoor een antwoord gevonden op wat ik nu voor werk wil doen en ook hoe ik dat ga aanpakken!"
Stefan Groothuis
"Stap voor stap werd de weg die ik zou willen afleggen na het sporten steeds helderder"
'Birgit heeft mij namens Sporttop hele goede en zeer uitgebreide (digitale) hulp geboden voor mijn toekomstige loopbaan. Samen hebben we verschillende stappen doorlopen zodat ik een beeld kreeg van wat ik daadwerkelijk zou kunnen en willen doen na mijn sportcarrière. Ik begon met een tamelijk rommelig idee en wilde eigenlijk alles wel doen.Stap voor stap werd de weg die ik zou willen afleggen na het sporten steeds helderder.Daarin hebben we nieuwe kansen gegrepen en zijn we plotselinge interessante wendingen in het proces niet uit de weg gegaan. Zodoende kan ik de begeleiding omschrijven als planmatig maar toch dynamisch. Ook werden de juiste vragen gesteld en kwamen we aan de hand van voorbeelden over mijn persoonlijkheid steeds verder in het plan. Op dit momentbijt ik me vast in een leuke thuisstudie. Ik ben blij dat ik nog altijd met Birgit kan sparren als dat wenselijk is"
Anne Tauber
"Met name de persoonlijkheidstest via Sporttop heeft me geholpen bij de keuze die ik nu gemaakt heb"
"Eind juni ben ik versneld aan een loopbaantraject begonnen met als doel om per 1 september aaneen studie te beginnen. Begeleiding gehad van Judith Rouwenhorst van CTO Metropool en Birgit Lempers van Sporttop. Daadwerkelijke keuzes maken komt natuurlijk uiteindelijk op jezelf neer, maar op deze manier kreeg ik kritische vragen voorgelegd en het was een goede stok achter de deur om actief met het hele proces bezig te zijn. Met name de persoonlijkheidstest via Sporttop heeft me geholpen bij de keuze die ik nu gemaakt heb om een economische/wiskundige studie te kiezen. Ik denk dat er ruimte voor verbetering ligt in het aantal ‘verplichte’ contactmomenten, ook al was dat nu natuurlijk erg moeilijk doordat het hele traject midden in de vakantie viel. Erg goed gevoel overgehouden aan het traject en met name de korte opstart duur, waardoor we heel snel van start konden en de flexibiliteit waardoor het hele traject werd ingepast rondom mijn topsport programma.”
Scipio Houtman