TalentTalk 5: Vitaliteit in de topsport en het bedrijfsleven
15 november 2019 

TalentTalk 5: Vitaliteit in de topsport en het bedrijfsleven

De eerste TalentTalk van dit sportseizoen is een feit: samen met TalentEmpowerment organiseerden we op 23 oktober een TalentTalk met als thema “vitaliteit”.  Hoge én positieve energie dragen bij aan TOP-prestaties, dit was een van de vele inzichten die de talenten opdeden tijdens onze vijfde TalentTalk van dit jaar. Sep Visser van Lifeguard heeft met deze talk, in samenwerking met Jochem Uytdehaage de talenten weer leuke nieuwe ideeën gegeven.

De sprekers van deze TalentTalk hadden allen (wederom) een connectie met de sport. Sep Visser is een wedstrijdwielrenner, beklom the Mont Blanc en heeft de marathon van Monaco gelopen.  Hij werd tijdens zijn sessie o.a. ondersteund door Olympisch kampioen schaatsen (5 en 10km) Jochem Uytdehaage wie ook werkzaam is bij Lifeguard. Samen stonden de heren aan de leiding van een interactieve sessie waar veel ruimte was voor het delen van ervaringen en eigen inzichten uit de sport.

In het Tuschinski theater konden de talenten alles te weten komen over “vitaliteit”: een competentie, waarbij het gaat over je ‘positieve gezondheid’. Positieve gezondheid is het vermogen om je aan te passen aan de situatie en regie te pakken binnen jouw omgeving.

Lifeguard Energy Matrix
Onderstaande Lifeguard Energy Matrix, waarin verschillende soorten energie zijn weer gegeven, stond centraal in de sessie. Dit model wordt bij Lifeguard gebruikt om in te schatten wat er nodig om iedereen optimaal in staat te stellen om te presteren. De vier energievormen die in de matrix te zien zijn kunnen allen gekoppeld worden aan bepaalde gevoelens die de sporters (of werknemers van bedrijven) hebben. Door bewustwording te creëren van de energiezone waarin je jezelf bevindt, kun je ook bewust op je gedrag en acties sturen. Zo kan je jouw gedrag (als dat nodig is) veranderen. Natuurlijk bleef het niet alleen bij het theoretische onderdeel, maar gingen de talenten in verschillende werkvormen aan de slag met dit model. In kleine groepjes kregen de sporters concrete tips en inzicht in de toepassing van dit model en hoe ze andere mensen kunnen helpen om dit model toe te passen.

Lifeguard Energy Matrix

De inzichten van deze TalentTalk
Aan het begin van de middag hadden de sporters op basis van hun eigen gevoel en ervaringen al een goed idee wat vitaliteit betekent binnen hun sport, maar aan het einde van de middag wisten ze dit gedrag en deze ervaring ook met de theorie te onderbouwen. Dat de meeste sporters al vitaal leven, was voor de talenten vanzelfsprekend, maar dat dit ook op de werkvloer belangrijk is was een extra inzicht dat ze meekregen. Dit is namelijk een van de toegevoegde waardes die sporters vanuit hun topsport achtergrond richting bedrijven kunnen leveren. Genoeg redenen voor de sporters om deze vijfde TalentTalk met een gemiddelde 7.7 te beoordelen, waarbij er zelfs drie 10’en werden uitgegeven aan de sprekers. “Sep was een erg enthousiaste en leuke spreker die iedereen erbij betrok en voor veel interactie zorgde.”.

Kon je er dit keer niet bij zijn? Zorg dan zeker dat je de volgende TalentTalk op 11 december niet mist. Dan staat het thema “Jouw Verhaal” centraal en zal Richard Jansen van Helden Media de sessie verzorgen. Kom erachter wat jouw (sport) verhaal is en waarom dit interessant is om te vertellen aan geïnteresseerden en sponsoren via verschillende kanalen.

Wil je hier bij zijn? Meld je dan door een mail te sturen naar Aanmelden@TalentTalks.info.

Meer info? Klik dan op onderstaande visual.

Over de schrijver
Reactie plaatsen