Sport Talenten begeleiden is topsport en dat behoeft professionele ondersteuning
06 december 2019 

Sport Talenten begeleiden is topsport en dat behoeft professionele ondersteuning

Ook het begeleiden van een topsporter is topsport, dat weten al onze mentoren allang. Daarom worden onze mentoren begeleid om het coachen van onze talenten als een professional uit te voeren. Op 27 november werd in samenwerking met Talent Empowerment daarom een mentoren training georganiseerd om nieuwe gesprekstechnieken en -methodieken te leren en daarbij het oude geleerde weer op te frissen. Onder begeleiding van trainer Jaco van der Tang, Managing partner bij Courius, werd er stil gestaan bij verschillende facetten van het het coaching vak; variërend van het intakegesprek tot verschillende gesprekstechnieken.

Mentoren van SportTop krijgen al ruim 10 jaar training en opleiding aangeboden, maar deze keer was het anders. Mentoren van Talent Empowerment & Sporttop werden samen uitgenodigd voor een hele middag & avond op HC Kampong, onder leiding van Jaco.  “Het was leuk om op een andere manier soortgelijke technieken aangeboden te krijgen”. Voor sommigen was het fijn dat het zo serieus en theoretisch was, anderen moesten even wennen: “Het was een serieuze en intensieve sessie, dat was even wennen en concentreren, maar heel goed. Het helpt om deze methodiek direct te kunnen oefenen samen.”- Marcella Boerma. We nemen alle feedback mee van onze mentoren, zo kunnen we de trainingen naar hun behoeftes afstemmen, het blijven toch oud-topsporters en die zijn leergierig en altijd op zoek naar verbetering.

Naar huis met een volle rugzak
Het was een inspirerende dag, met veel nieuwe inzichten en bruikbare gespreks-tools. De mentoren gingen dan ook weer met een volle rugzak naar huis; letterlijk en figuurlijk. Na afloop van de training kregen de mentoren ook drie coaching boeken mee waarmee ze zich nóg meer kunnen gaan verdiepen in de onderwerpen die vandaag werden besproken. “Ik vind het erg fijn dat we deze boeken mee naar huis krijgen. Zo kunnen we op eigen gelegenheid weer investeren in het coaching vak en nog hogere kwaliteit leveren aan de talenten. Het ene boek is wat serieuzer en de het andere boek kan ik zelfs op vakantie lezen omdat het lekker luchtig is.”

Een goede vibe en een écht groepsgevoel
Over de sfeer en groepsdynamiek waren de mentoren enthousiast: “Er hing een hele goede vibe tijdens de training, het voelde ook écht alsof we één team waren met hetzelfde doel.” – Casper Bouman. Er heerste een interactieve en prettige sfeer waarbij veel onderling overlegd werd.  “Het was fijn om met verschillende mentoren bij elkaar te komen om op deze manier te kunnen sparren. Zo kon ik ook meteen de geoefende gesprekstechnieken en methodieken even kort naar de praktijk terugkoppelen. Natuurlijk was het ook weer een uitgesproken gelegenheid om mijn eigen topsport herinneringen op te halen met de rest.”.

Het is duidelijk: onze mentoren zijn weer gevoed met nieuwe informatie en hebben heel veel zin om onze talenten komend jaar te gaan begeleiden. Jaco en Talent Empowerment bedankt!

In 2020 bieden we wederom training & inspiratie aan, aan onze mentoren, zodat zij deze weer kunnen inzetten tijdens de gesprekken met hun talent. Ook in 2020 doen we dat weer samen met Talent Empowerment: Samen bereik je meer dan alleen.

Benieuwd naar de mentoren en talenten koppels binnen SportTop? Lees dan hier verder.

Over de schrijver
Reactie plaatsen