BLOG: Bart van Nunen naar Manchester!
14 maart 2019 

BLOG: Bart van Nunen naar Manchester!

Bart van Nunen:

Zaterdag ochtend vertrok ik voor een wedstrijd naar Manchester. Tijdens de vliegreis halverwege de ochtend vond ik het toch belangrijk om ook wat brood mee te nemen, dus had ik een paar PUUR-broodjes mee.

Na afloop van de vliegreis pak ik de bus en rond 13:00 locale tijd kom ik aan in het hotel. Zodra ik in het hotel ben aangekomen ga ik eerst even rustig op bed liggen luieren voordat ik op zoek ga naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Ik heb met alleen handbagage gereisd dus naast alle ‘’essentials’’ kon ik niet veel extra eten meenemen. Mijn wedstrijd is ook al om 9:30 zondag, dus als ik vier uur van tevoren opsta om te gaan eten is het ontbijt in het hotel nog niet open.

De laatste dag voor de wedstrijd eet ik vrij simpel, door de spanning en schokbelasting van het hardlopen zelf krijg je vrij snel last van je maag. Mijn puur brood in het vliegtuig was het laatste echt gezonde dat ik voor de wedstrijd heb gegeten. Hierna eet ik vooral wit brood en drink ik isotone sportdrank om te zorgen dat de vochtbalans goed blijft. S’avonds werk ik nog een goed bord pasta naar binnen en daarna ga ik vrijwel gelijk mijn bed in om toch nog een lange nacht te kunnen maken.

Bed Manchester

Op de ochtend van de wedstrijd eet ik wit brood met jam, en toch ook een beetje pindakaas om nog iets van vet binnen te krijgen. 2 tot 1 uur voor de wedstrijd drink ik langzaam een bidonnetje met isotone sportdrank leeg en dan kan ik gaan inlopen.

Jam en pindakaas

Aanvankelijk kwam ik hier om een hele snelle tijd neer te zetten, maar het is koud en nat met een aardige wind. Die snelle tijd kan nog steeds, maar het is heel afhankelijk van hoe hard de concurrentie loopt. Met mijn coach had ik afgesproken dat, in het geval van een langzame race, ik vooral slim zou lopen. Dit betekend niet teveel kopwerk doen en gewoon proberen de race te winnen.

Helaas werd er inderdaad niet echt hard gelopen in het begin van de race. Ik liep constant op 2e/3e positie, wachtend tot het juiste moment om te versnellen. Op 6km gebaard de koploper of ik wil overnemen. Dat doet hij niet als hij nog fris zit. Ik ben ook niet helemaal naar Engeland gekomen om heel de race me koest te houden dus ik neem over en versnel. De laatste 4km voelen erg goed aan, ik voel me sterk en kan goed doorzetten ondanks dat ik nog een flinke hagelbui te verduren krijg en ik flink nat ben geworden van alle plassen waar ik doorheen heb moeten lopen. De concurrentie kon niet volgen, dat merkte ik al wel, maar je weet nooit wie er nog terugkomt. Achterom kijken daar doen we niet aan, dat is een teken voor de concurrent dat er nog een kans is. Gewoon constant blijven aanzetten en geen moment verslappen.

Bart van Nunen

Na 10km kom ik als eerste over de streep, de laatste 4km zijn erg hard gegaan waardoor ik toch nog op 29:26 ben uitgekomen en winnen is natuurlijk ook heel gaaf! Nu goed bijtanken, zodat ik weer
goed kan doortrainen richting het NK halve marathon over 3 weken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen