arrow_drop_up arrow_drop_down

Yang Yang Cai

Pianiste

Wat is Yang Yang haar muzikale droom: "Ik sta over een aantal jaar wel in de mooiste zalen ter wereld. En ik speel de mooiste stukken (met de leukste en beste mensen). Daar ben ik wel van overtuigd."

Hoe ben je met je piano spelen begonnen en hoe jong was je toen

Ik ben in contact geraakt met de piano toen ik vijf jaar was. Mijn vader was zelf componist en speelde thuis piano.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Ik leerde Sporttop kennen bij de tweede Talent Walk die afgelopen juni werd georganiseerd. Ik vond het toen zo ontzettend leuk en inspirerend. En toen ik zag wat Sporttop allemaal doet, toen werd ik helemaal enthousiast en dacht ik ‘dat zou ik ook wel willen!’


Zo een beetje rollende kwam ik met Eva in contact die zei dat zij ook mij wilden helpen. Echt te gek!! Ik denk dat in de sport en in de cultuur heel veel gelijke gebeurtenissen en dingen zich voordoen. Zoals presteren, omgaan met druk, hoe deel je je tijd in? Waar werk je naar toe? Hoe doe je dat? Soms weet ik het gewoon niet en voor mij is het toch ook een doolhof wat ik aan het bewandelen ben. Dan is het wel fijn als ik iemand kan meenemen die vanuit een zijweg komt springen (die toevallig ook in datzelfde doolhof zat). 

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Bastiaan Tamminga. Ik hoop dat wij veel van elkaar kunnen leren! Ik heb nog immers veel te leren. 

Wat doe je nog meer behalve heel veel piano spelen?

Ik probeer mij op veel verschillende gebieden te ontwikkelen. Dat voegt toch uiteindelijk wel toe aan hetgeen waar je naar toe werkt. Ik denk aan bijvoorbeeld aan mijn voeding, uitstraling, imago, performance, beweging, etc. Ook wil ik me op bijv. culturele gebieden ontwikkelen. Ik lees de laatste tijd steeds meer en ik ga naar theatervoorstellingen of documentaires.

Op welke succes ben jij het meest trots en waarom?

Ik denk dat ik op alles tot nu toe gewoon trots mag zijn. Ik heb niet een ‘meest trots’. Ik ben trots op wie ik nu ben. Ik denk dat ik door mezelf te blijven uitdagen en mijn best te blijven doen, al op een hele goede weg zit. 

Waar werk je naar toe?

Ik heb heel veel ideeën. Ik doe nu gewoon mijn ding door keihard te studeren. Dat noemen we nu ‘investeren in mezelf’ (mijn leraar en ik). Die investering gaat door wijze van het uitbreiden van repertoire, oftewel het leren van nieuwe muziek en stukken. Dat is een investering, omdat alles wat je leert, dat zul je niet 123 vergeten. Dus als jij over 5 jaar wordt gevraagd om te soleren bij huppeldepup orkest, kan het heel handig zijn, als jij dat dat stuk al kent. En niet nog hoeft te leren. 

Yang Yang haar muzikale droom:
"Ik sta over een aantal jaar wel in de mooiste zalen ter wereld. En ik speel de mooiste stukken (met de leukste en beste mensen). Daar ben ik wel van overtuigd."

Wij maken gebruik van cookies!