arrow_drop_up arrow_drop_down

Wietske de Ruiter

Hockey

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben begonnen op mijn 8ste jaar omdat al mijn drie zussen en broer op hockey zaten en alle buurkinderen.

Wanneer ben je bij Sporttop gekomen?

Ik ben denk ik na een jaar dat Sporttop bestond bij Sporttop als mentor gekomen. Dus niet helemaal aan het begin maar wel vlak erna. In 2010 ben ik naast mentor ook medewerker bij Sporttop geworden en was ik koppelcoördinator (verantwoordelijk voor de 25 lopende koppels)

Waarom vind je het belangrijk jouw ervaring in het topsportleven met nieuwe generaties topsporters te delen?

Ik vind het belangrijk om mijn ervaring te delen omdat ik denk dat het doen aan topsport het mooiste is wat er is, mits je maar genoeg geniet van de levenswijze als topsporter. Dat je mentaal zo goed in je vel zit dat je er echt ook kan genieten. Dat je later als je terug denkt aan deze tijd dat je nul komma nul spijt hebt van al die uren die je er in gestopt hebt. En ik denk dat ik een wezenlijke bijdrage aan deze mentaliteit kan bijdragen. En dat is na het zelf beoefenen van topsport het allerleukste om te doen:)

Wat was jouw sportieve hoogtepunt?

Mijn sportieve hoogtepunt was het halen van Olympisch Brons 1996 in Atlanta en het Wereldkampioen worden in 1990 in Sydney.


Hoe zou jij je leven als topsporter willen karakteriseren?

Mijn leven als topsporter was een prachtige mooie en diverse tijd. Een mooie mix van heel hard trainen, een beetje studeren en een leuk sociaal leven. Dat combineren kon in die tijd makkelijker dan nu.


Wat zou je anders gedaan hebben?

Als ik het over zou doen zou ik met meer mensen en coaches in en rondom het team het gesprek zijn aangegaan. Ik denk dat we daar veel meer winst hadden kunnen halen. Nu bleef teveel onbesproken.

En ik zou nog specifieker trainen op bepaalde vaardigheden waar ik mijn winst op zou kunnen halen. We deden teveel allemaal hetzelfde programma.

Hoe was jouw overstap van je topsportleven naar je maatschappelijke carrière?

Mijn overgang naar een maatschappelijke carrière liep heel soepel. Ik heb meteen na de Spelen van 1996 een fantastische stage gelopen bij Numico. De CEO daarvan kende ik al en op een sponsordiner ben ik gelukkig zo assertief geweest om een stageplek te vragen. Toen ik daarvan terug was stond er een advertentie in de krant van Randstad dat ze een oud-topsporter zochten die de loopbaanbegeleiding van Randstad (Goud op de werkvloer) wilde opzetten. En dat ben ik ga doen en zo is alles gaan rollen.


Wat is jouw beste tip die je zou willen meegeven aan een talent?

Wees relaxt gefocust


Wij maken gebruik van cookies!