arrow_drop_up arrow_drop_down

Daan Spruit

Schaatsen

Daan zijn sportieve droom: "Ik wil graag doorstromen naar het RTC, daarna wil ik naar een commerciële ploeg en mijn grote doel is ooit deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik was 6 jaar oud toen ik met mijn opa mee ging naar schaatsen, mijn opa is één van de vele vrijwilligers die al jaren de trainingen verzorgen bij onze schaatsvereniging stc de Rijnstreek. De ijstrainingen voor de jeugd zijn in Leiden en voor de junioren/senioren zijn de ijstrainingen in de Uithof, den Haag. Ik was 10 jaar oud toen ik ook in Den Haag mocht gaan trainen.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Via talentboek kwam ik in contact met Sporttop, in november 2016 mocht ik deelnemen aan de workshop "Stress en Wedstrijdspanning". Een enorm leerzame dag, waar ik in contact kwam met diverse topsporters. Na de workshop ben ik gevraagd als talent bij Sporttop.

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Merijn van Ooijen. We hebben op 19 december kennisgemaakt, het contact moet nog wat op gang komen. De afgelopen 2 maanden heb ik hard getraind voor de Landenwedstrijd en het NK, dus had ik naast school en trainen niet veel tijd en focus voor iets anders. Vanmiddag trouwens weer even contact gehad.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

In de wintermaanden komt het eigenlijk neer op school & trainen, in het weekend probeer ik altijd wel lekker relaxed een film te kijken. Verjaardagen van vrienden hou ik ook bij, vrienden zijn belangrijk.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Eind januari heb ik de landenwedstrijd gewonnen, een super mooie ervaring om voor Nederland te mogen uitkomen. Afgelopen weekend ben ik Nederlands Kampioen Allround junioren C geworden, daar ben ik het meest trots op. Een directe strijd met al mijn concurrenten op het ijs van Thialf.

Waar werk je naar toe?

Hard trainen en heel veel plezier houden in het schaatsen. Mijn techniek steeds beter maken zodat ik progressie kan blijven maken.

Daan zijn sportieve droom:
"Ik wil graag doorstromen naar het RTC, daarna wil ik naar een commerciële ploeg en mijn grote doel is ooit deel te mogen nemen aan de Olympische Spelen."

Wij maken gebruik van cookies!