arrow_drop_up arrow_drop_down

Scipio Houtman

Zeilen

Scipio zijn sportieve droom: "Olympisch kampioen worden".

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Via mijn ouders ben ik in het zeilen gerold. Met name mijn vader is een enorme zeiler, maar geen wedstrijdzeiler. Vanaf een paar maanden oud ging ik zeilen met mijn ouders. Toen ik 4 jaar oud was heb ik zelf leren zeilen in een Optimist, eerst bij een zeilschool en vanaf mijn 7e bij de KNZ&RV in Muiden. Toen begon ik eigenlijk al snel wedstrijdjes te varen en dat ging heel goed. De kick die je krijgt van winnen heeft me toen echt gegrepen!

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?Ik ben begin 2019 bij Sporttop gekomen om meer te leren over andere vlakken van topsport dan alleen maar zeiltechnisch en hulp te krijgen bij een aantal mentale zaken. Ik kijk heel erg uit naar de samenwerking met Sporttop en Wietske.


Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Wietske de Ruiter. Ik denk dat het super waardevol kan zijn om een vertrouwenspersoon buiten de zeilwereld te hebben met wie ik kan sparren over zaken waar ik tegenaan loop en om te leren van haar ervaringen als oud-topsporter.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Naast alle tijd die ik in het zeilen en alles wat erbij komt kijken stop, blijft er maar heel weinig tijd over, maar ik probeer ook de jeugd op mijn vereniging in Muiden te helpen om beter te worden.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

In 2016 ben ik overgestapt van de Laser (eenmansboot) naar de 49er FX(tweemansboot). Na een korte trainingsperiode deden we al mee aan het Jeugd Wereldkampioenschap (onder 23 jaar) en werden we 4e. Dat had ik van te voren nooit verwacht en blijft ook als ik er nu over nadenk best bijzonder.


Waar werk je naar toe?

Olympische Spelen 2020


Volg Scipio op Facebook!

Scipio zijn sportieve droom: 
"Olympisch kampioen worden".

Wij maken gebruik van cookies!