arrow_drop_up arrow_drop_down

Sanne van Kerkhof

Shorttrack

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben al vroeg met sporten begonnen. Rond mijn 6e/7e ben ik met atletiek begonnen en op mijn 10e ben ik gaan schaatsen.

Wanneer ben je bij Sporttop gekomen?

Ik kende Sporttop al een tijdje, maar ben dit jaar benaderd met de vraag of ik mentor wil worden. Hier heb ik heel veel zin in!

Waarom vind je het belangrijk jouw ervaring in het topsportleven met nieuwe generaties topsporters te delen?

Om het altijd goed is om kennis over te brengen. Een jong talent kan daar altijd tips en trics uithalen waar hij/zij wat aan heeft. Daarnaast is het gewoon hartstikke leuk om een jong talent te kunnen helpen/ondersteunen in zijn/haar carrière. 

Wat was jouw sportieve hoogtepunt?

Het moment dat wij ons met het dames relay team plaatsten voor de Olympische Spelen in Vancouver was een fantastisch moment. Daarnaast heb ik een aantal jaren samen met mijn zusje Yara van Kerkhof in het Nederlands Team gezeten en mooie prijzen gepakt. Dat we dit samen hebben kunnen meemaken, vond ik ook zeker een hoogtepunt.


Hoe zou jij je leven als topsporter willen karakteriseren?

Veel vallen en opstaan en doorzetten en de mooie momenten koesteren en van genieten

Wat zou je anders gedaan hebben?

Ik zou wel meer bewust hebben willen genieten van deze periode. Je gaat altijd door en wil altijd maar beter, maar staat bijna niet stil bij wat er goed gaat en om daar dan even van te genieten.


Hoe was jouw overstap van je topsportleven naar je maatschappelijke carrière?

Het was heftig. Van 36 uur in de week trainen en hele duidelijke doelen hebben, naar 40 uur in de week op kantoor zitten en geen doelen meer hebben waar je naartoe werkt. Ik miste vooral het toewerken naar toernooien en dan weer even de spanning eraf en weer ergens naartoe werken. Maatschappelijke carrière is wat dat betreft een stuk vlakker en lastiger om in je werk (lange termijn) doelen te stellen. Toch kan ik zeker niet klagen met hoe de overstap gegaan is! Het is vooral gewoon doen en kansen pakken die op je weg komen en die je zelf gecreëerd hebt.

Wat is jouw beste tip die je zou willen meegeven aan een talent?

Werk hard en geniet.

Wij maken gebruik van cookies!