arrow_drop_up arrow_drop_down

Roob Blokhuis

Atletiek

Roos haar sportieve droom: "Op de Olympische Spelen staan en dan eigenlijk gewoon om de Afrikanen te verslaan. Ik wil laten zien dat een blanke vrouw echt wel mee kan strijden met de Afrikaanse elite. Ik wil bewijzen dat wij als blanken zelfs een stapje voor op ze hebben met onze kennis over de sport! En zodra dat lukt, dan denk ik dat een medaille op de Olympische Spelen ook mogelijk zal zijn."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben met hardlopen begonnen door mijn ouders die altijd al veel met sport bezig waren. Zij liepen vroeger allebei hard in een loopgroep en toen ik 9 jaar oud was, ging ik wel eens met hen een rondje mee.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Vorig jaar ben ik bij Sporttop gekomen. Ik had veel moeite met zenuwen en verwachtingen voor een wedstrijd en vond het moeilijk om met druk om te gaan. Een teamgenoot van mij toen (Bart van Nunen) zat ook bij Sporttop en raadde mij aan om mezelf in te schrijven en te kijken of ik uitgekozen zou worden (ik was nog jong). Ik werd uitgekozen en daar was ik super blij mee! Sporttop zorgt ervoor dat ik advies krijg van mijn mentor waar ik heel veel aan heb. Ook zijn de trainingen en de dagen die Sporttop organiseert heel leerzaam!

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Rens Blom

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Naast hard trainen, hou ik enorm van buiten zijn met de vele dieren die wij hebben. Ik ben helemaal gek met onze varkentjes! Ook vind ik afspreken met mijn vriendinnen erg leuk en kan ik altijd erg met ze lachen! Verder hou ik van zwemmen, muziek en koken!


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn 1500m tijd. Die liep ik vorig baanseizoen in een tijd van 4.25.38. Dit was de snelste Europese jaartijd voor een meisje geboren in het jaar 2001. Ik had deze tijd totaal niet aan zien komen en was echt heel blij!

Waar werk je naar toe?

Ik werk ernaar toe om het beste uit mijn lijf en mijzelf te halen, om het plezier in de sport voor altijd te houden en de doelen te bereiken die ik voor ogen heb. Ik wil gewoon alles uit mezelf halen! En natuurlijk hoop ik om op alle grote toernooien te staan, en daar ga ik mijn uiterste best voor doen!

Roos haar sportieve droom:
"Op de Olympische Spelen staan en dan eigenlijk gewoon om de Afrikanen te verslaan. Ik wil laten zien dat een blanke vrouw echt wel mee kan strijden met de Afrikaanse elite. Ik wil bewijzen dat wij als blanken zelfs een stapje voor op ze hebben met onze kennis over de sport! En zodra dat lukt, dan denk ik dat een medaille op de Olympische Spelen ook mogelijk zal zijn."

Wij maken gebruik van cookies!