arrow_drop_up arrow_drop_down

Marko Koers

Atletiek

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Toen ik acht jaar was begon ik met atletiek. Een neef deed er ook aan en omdat ik geen voetbaljongetje was ging ik atletiek dus proberen.

Wanneer ben je bij Sporttop gekomen?

Vanaf het allereerste begin :-)

Waarom vind je het belangrijk jouw ervaring in het topsportleven met nieuwe generaties topsporters te delen?

Zelf ben ik al in heel veel valkuilen gestapt omdat je jong en onervaren was. Je zat er ook zo dicht bovenop. Nu je meer afstand hebt van de sport en meer door de jaren meer wijsheid kun je jonge talenten misschien behoeden voor fouten die je ooit zelf gemaakt hebt.

Wat was jouw sportieve hoogtepunt?

Mijn hoogtepunt waren de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta. Toen werd ik 7e op de Olympische Spelen op de 1500m. Ik ben ook trots dan ik een mondiale finale behaald heb op zowel de 800m als de 1500m.


Hoe zou jij je leven als topsporter willen karakteriseren?

In ben trots op mijn carrière omdat ik er naar mijn gevoel alles uitgehaald heb. Ik was heel consciëntieus. Er werd nooit één training overgeslagen of één bocht afgesneden. Waar ik goed in was, was niet alleen hard trainen maar vooral het lichaam in balans houden. Ik ben niet veel geblesseerd geweest.

Wat zou je anders gedaan hebben?

Sportief gezien niets. Zakelijk had ik een manager. Ik had nog wel een marketeer gehad willen hebben om meer te kunnen betekenen voor merken en sponsoren.

Hoe was jouw overstap van je topsportleven naar je maatschappelijke carrière?

Wat dat betreft is het zakelijke leven ook topsport! Als je met passie werkt ga je er voor 200% voor. Net als in de topsport! Ik vond al snel uitdagingen om mee aan de slag te gaan als ondernemer.

Wat is jouw beste tip die je zou willen meegeven aan een talent?

Be Inspired
Wij maken gebruik van cookies!