arrow_drop_up arrow_drop_down

Marieke Keijser

Roeien

Marieke haar sportieve droom: "Olympisch goud!!"

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Toen ik 15 jaar was ben ik voor het eerst in de boot gestapt op aanraden van de hele familie en vooral mijn broer die al roeide heb ik het toch maar geprobeerd. Ik kwam vanuit de balletstudio en vond het heerlijk om buiten te sporten. Sindsdien nooit meer gestopt.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Al weer een tijdje geleden, ik werd gekoppeld aan Marcella Boersma, een ervaren mentor. Vooral toen ik van school wisselde en schoolkeuzes moest maken heeft ze mij flink ondersteund. Het roeien ging altijd wel goed, vooral met mijn gesplitst eindexamen kon ik goed sparren met Marcella. Ik vond ook de dagen die ik met andere talenten heb doorgebracht heel leuk. Je komt erachter dat iedereen tegen hetzelfde aanloopt, terwijl je soms denkt dat je de enige bent met topsportproblemen.

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Marcella Boersma, een ervaren mentor. Ze heeft mij flink geholpen bij keuzes die ik zelf moeilijk vond. Vooral op school toen ik net gewisseld was en de keuze moest maken om te blijven zitten of examen te gaan doen heeft ze flink geholpen. Soms even met een buitenstaander praten kan heel erg fijn zijn.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

School, ik ben nog steeds bezig met de laatste paar vakken van mijn eindexamen VWO. Op dit moment is dat het belangrijkste: roeien en examenhalen. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk met vriendinnetjes af te spreken en ben ik dit jaar betrokken bij het coachen van een eerstejaars roeiploeg.

Op welke succes ben jij het meest trots en waarom?

2x wereldkampioen achter elkaar in de eenmansboot is iets waar ik heel trots op ben, en mijn aansluiting met de wereldtop op wereldbekerniveau is iets wat ik niet had durven dromen toen ik voor het eerst begon met roeien.

Waar werk je naar toe?

Op dit moment ben ik bezig met mijn aansluiting vinden met het Nederlandse Roeiteam. Aansluiting vinden in een nieuwe groep heeft best wat tijd nodig. Verder werken we natuurlijk ook naar het NK, EK en WK toe.

Marieke haar sportieve droom:
"Olympisch goud!!"

Wij maken gebruik van cookies!