arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Zolang ik me kan herinneren ben ik al met sport bezig. Vanaf mijn 15de ben ik met topsport bezig, ik ging toen naar een ski-internaat op Papendal.


Wanneer ben je bij Sporttop gekomen?

Ik weet niet precies wanneer ik bij Sporttop ben gekomen. Zo rond 2010.

Waarom vind je het belangrijk jouw ervaring in het topsportleven met nieuwe generaties topsporters te delen?

Zelf zou ik het heel fijn hebben gevonden als ik had kunnen sparren met iemand die bekend was met het klappen van de topsportzweep. Het scheelt toch een hoop ‘uit eigen ervaring leren’ en in sommige gevallen een hoop uitzoekwerk. En bovendien vind ik het ontzettend leuk om mentor te zijn. Ik word echt blij als ik merk dat een talent iets aan mijn input heeft gehad en daarmee stappen heeft kunnen maken.

Wat was jouw sportieve hoogtepunt?

Het winnen van het overall wereldbekerklassement slalom.


Hoe zou jij je leven als topsporter willen karakteriseren?

Hoge pieken, diepe dalen! En toch vooral als een tijd waarin ik veel heb genoten. Ik had het voor geen goud willen missen. Mijn topsporttijd heeft voor een groot deel de manier bepaald waarop ik nu in het leven sta.


Wat zou je anders gedaan hebben?

Niets. Ik ben van mening dat je op het moment dat je een keuze maakt, je de beste keuze voor dat moment maakt. Ook al zou je het soms achteraf anders hebben gedaan met de kennis en ervaring die je dan ondertussen hebt opgedaan. Daarom heb ik nooit spijt.

Hoe was jouw overstap van je topsportleven naar je maatschappelijke carrière?

Heel ‘smooth’. Ik ging van topsporter naar afstuderen aan de Randstad Topsport Academie en voor ik daarmee klaar was had ik al een baan als teammanager van de DSB schaatsploeg. Toen die werd opgeheven, ben ik van het ene in het andere gerold.

Wat is jouw beste tip die je zou willen meegeven aan een talent?

Vertrouw op je gevoel! Diep in je hart weet je zelf heel goed wat je wilt en wat goed voor je is.


Wij maken gebruik van cookies!