arrow_drop_up arrow_drop_down

Kyle Stolk

Zwemmen

Kyle zijn sportieve droom: "Olympisch goud winnen."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Mijn moeder zegt altijd dat ik eerder kon zwemmen dan lopen. Ik woonde in Zuid-Afrika en we hadden achter in onze tuin een zwembad en daar heeft mijn moeder mij leren zwemmen. Op heel vroege leeftijd dus. Toen ik 7 was ben ik officieel begonnen met wedstrijdzwemmen. Augustus 2003 om precies te zijn, 7 jaar en een paar maanden dus.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Ik heb in begin 2014 een e-mailtje gekregen om op kennismakingsgesprek te komen. Daar heb ik een supergoed gevoel aan overgehouden en heb ik toch heel snel een beslissing gekomen om samen met Sporttop aan de slag te gaan. Sporttop geeft mij de mogelijkheid om beter om te gaan met de topsportwereld en mijzelf beter te leren kennen. Dit door het verbinden met mijn mentor en de leuke dagen die ze organiseren met workshops en presentaties over bijvoorbeeld zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling, imago, omgaan met druk, etc.

Wie is jouw mentor en wat betekent hij voor jou?

Robert Bouten is mijn mentor. Voor mij is hij een vertrouwde persoon buiten de zwemwereld die toch heel erg bekend is met de druk, spanning, ervaring en hij geeft mij tips en trucs die mij helpen binnen de topsport.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Heel veel slapen, eten en series kijken. En doordeweeks nog proberen mijn diploma te halen voor ICT op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. 

Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Ik ben het meest trots op de Olympische Finale die ik heb mogen zwemmen in Rio2016 voor de 4x200m vrijeslag estafette. Verder ben ik ook heel erg trots op het WK Senioren 4x200m vrijeslag estafette in 2015 waarmee we ons team voor de Spelen van 2016 hebben geplaatst. De Europees Seniorentitel van mei 2016, ook voor de 4x200m vrijeslag. Mijn individuele Europees Jeugd gouden medaille op de 200m borstcrawl in 2014 en de zilveren medaille van de Jeugd Olympische Spelen op dezelfde afstand in hetzelfde jaar.


Waar werk je naar toe?

Op dit moment werk ik heel hard naar de WK Lange Baan toe in Boedapest zomer 2017. Het uiteindelijke doel voor de komende jaren is de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Kyle zijn sportieve droom:
"Olympisch goud winnen."

Wij maken gebruik van cookies!