arrow_drop_up arrow_drop_down

Kennis delenSamen kijken naar duurzaam presteren, zowel in de sport als daarbuiten. 

Tijdens je sportieve carrière maar ook daarna, in je maatschappelijke carrière.Een wijze les van onze kampioenen

Degene die in zijn hoofd het sterkst is en positief blijft denken, zal uiteindelijk winnen

Ranomi Kromowidjojo 

Ontwikkel jezelf als compleet mens, daarmee ontwikkel je uiteindelijk ook je sport-specifieke skills 

Robert Bouten

Iedere sporter maakt fouten, degene die hier het beste mee omgaan en leren van fouten worden groten

Renate Groenewold

Je hebt tegenslagen nodig om beter te kunnen worden

Kirsten van der Kolk

Daar sta je dan, in een Olympische finale!

Hét belangrijkste sportmoment van je leven. Wat gaat er door je heen, hoe zorg jij ervoor dat je optimaal kunt presteren ondanks de immense druk die jij jezelf hebt opgelegd en die jouw omgeving (zo’n pakweg 17 miljoen Nederlanders) van je verwacht? Alle mentoren van Sporttop hebben deze momenten meegemaakt, doorstaan, overwonnen en successen behaald. Het zijn door de wol geverfde topsporters. Speciaal voor Sporttop willen zij hun schat aan ervaring delen met aanstormende sporttalenten. Het vertellen van tips & trics op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak en het coachen van talenten in een belangrijke fase van hun ontwikkeling is daar onderdeel van. Belangrijkste doel is alle topsportervaringen, met de onvermijdelijke pieken en dalen, niet te laten vervliegen maar over te brengen op volgende generaties topsporters.

Tips and tricks!

Het is misschien lastig voor te stellen; maar er is meer op de wereld dan sport of een danscarrière. School, hobby’s, vrienden.. Het is belangrijk dat je jezelf ook naast je professionele carrière ontwikkelt. Dat zorgt voor rust en meer plezier! The sky is the limit! 

Geld tip: Houdt een Excel-bestand bij of gooi alle bonnetjes in een schoenendoos en doe één keer in de drie maanden die administratieve rotklus.

Carrière tip: maak een tijdlijn voor jezelf en bedenk welke doelen je op carrièregebied wil halen en wat de tussenstapjes zijn om daar te komen. Naast de carrièrelijn, kun je ook een schoollijn of een sociale lijn maken. Af en toe gummen en aanpassen is toegestaan!

Ervaringen delen is mooi, maar met name het spiegelen van talenten en dat aan te kunnen vullen met je eigen ervaringen, geeft een meerwaarde. Iedere sporter maakt fouten, degenen die hier het beste mee omgaan en leren van fouten worden 'groten'

Renate Groenewold - drievoudig wereldkampioen schaatsen en mentor bij Sporttop

Ervaring uit jaren topsport is een ware schat aan informatie waar de toekomstige generatie ontzettend van kan profiteren. Het zou zonde zijn dat, wanneer je niet als coach werkzaam bent, deze ervaring niet door te geven. Je merkt gewoon dat jonge sporters ontzettend veel van je kunnen leren.

Rens Blom - wereldkampioen polsstokhoogspringen en mentor bij Sporttop

Wij maken gebruik van cookies!