arrow_drop_up arrow_drop_down

Karin Warners

Atletiek

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben om mijn 8ste begonnen met turnen, en op mijn 14de ben ik er atletiek bij gaan doen omdat mijn ouders gek van mijn energie werden op de dagen dat ik niet sportte.

Wanneer ben je bij Sporttop gekomen?

2010, toen ik zelf stopte met topsport

Waarom vind je het belangrijk jouw ervaring in het topsportleven

met nieuwe generaties topsporters te delen?

Het is vanuit twee kanten. Aan de ene kant voor mezelf, omdat het fijn is om door te kunnen geven wat ik ervaren en geleerd heb en van dichtbij mee te maken hoe iemand anders in een andere sport omgaat met een topsport leven. Aan de andere kant voor de jonge sporters, omdat er meer en meer mogelijkheden komen rondom sport en je maatschappelijke leven, gepaard gaande met mensen die er wat van vinden waardoor de vele keuzes er niet gemakkelijker op worden. Ik zie veel meerwaarde in het kunnen sparren met iemand die verder weg staat en daarmee makkelijk overzicht op de langere termijn kan houden zonder eigen belang.

Wat was jouw sportieve hoogtepunt? 

Zilver op het EK 2006 in Goetenborg op de zevenkamp. De torenhoge favoriete en winares Carolina Kluft was in eigenland, waardoor het gehele bomvolle stadion twee dagen lang explodeerde. Ik bleef in de spannende strijd om het zilver de concurrentie net voor en verbeterede het nederland record. Verder was deelname aan de Olympische Spelen in athene in 2004 een ervaring om nooit te vergeten.


Hoe zou jij je leven als topsporter willen karakteriseren?

Een goede balans tussen sport en maatschappelijk leven. Sport was echt een uit de hand gelopen hobby en dat deed ik met heel veel plezier. Ik heb mij sport altijd met een studie en later een promotie gecombineerd en dat deed me goed. Door ook ruimte te hebben voor een maatschappelijke loopbaan (op laag pitje) ving ik mentaal gemakkelijker periodes met blessure leed op, en is mijn leven altijd meer geweest dan sport alleen. Verder toch ook ongeduld bij het revalideren van blessures, en altijd net een beetje teveel willen doen...

Wat zou je anders gedaan hebben?

Meer vertrouwen hebben dat de vorm en de vooruitgang wel komt, niet alles op een dag willen doen. Meer geduld bij blessure revalidatie.


Hoe was jouw overstap van je topsportleven naar je

maatschappelijke carrière? 

Dat is heel soepel gegaan omdat ik op laag pitje al met een maatschappelijke carriere bezig was. Mijn carriere stopte door een tweede hernia operatie, dat had wat meer voeten in de aarde omdat ik van veel sporten ineens twee maanden erg weinig bewegen kon en dan maar liggend met een laptop op schoot verder ben gaan werken aan mijn promotie. Ik had gelijk een nieuw doel, promoveren, en dat heeft erg geholpen bij het verwerken van de teleurstelling. Het lastigste heb ik ervaren, en nog steeds, dat ik nu een zittend beroep heb. Ik mis het buiten zijn en bewegen als onderdeel van een ‘nuttige’ tijdbesteding.


Wat is jouw beste tip die je zou willen meegeven aan een talent?

Volg je hart en geniet

Wij maken gebruik van cookies!