arrow_drop_up arrow_drop_down

Joanne Koenders

Waterpolo

Joanne haar sportieve droom: "Om naar Olympische Spelen te gaan."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Toen ik klaar was met zwemles bleek ik zwemmen zo leuk te vinden dat mijn zwemleraar toen had aangegeven dat ik eens een kijkje moest gaan nemen bij waterpolo. Zo gezegd, zo gedaan. Op dat moment bleek dat ik waterpolo een leuke sport vind. Op mijn 8e ben ik begonnen met waterpolo.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Tijdens het programma van het EJK waterpolo in september, begon ik over een aantal kleine dingen te vallen. Ik woon op mezelf en heb naast waterpolo ook nog school en een vaste baan. Doordat ik een fulltime programma wilde gaan draaien met jong-oranje betekende dat ik minder naar school kon en minder kon gaan werken. Hoe ging ik dan mijn huis behouden? Hoe kon ik dan school afmaken zonder problemen? De begeleider van jong-oranje zei dat misschien Sporttop wel wat voor mij was. Zij konden mij misschien helpen met de uitdagingen waar ik tegen aan liep. 

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Marko Koers, hij is voor mij een persoon die mij kan gaan helpen richting de top. Om zelf grenzen te gaan stellen. Maar vooral naar mezelf kijken, wat kan ik eraan doen om nog meer uit mezelf te gaan halen? Wat wil ik graag en wat voor hulp heb ik hierbij nodig ? Ik denk dat Marko door zijn ervaring mij goed kan helpen.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Ik studeer in het derde leerjaar van het CIOS sport en bewegen niveau 4. Als richting heb ik gekozen management, sport, recreatie en toerisme. Naast het trainen en school heb ik een baan bij het sportbedrijf Arnhem waar ik ongeveer 70 uur in de maand werk als sportinstructeur.

Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Het meest trots ben ik op het succes dat wij afgelopen zomer 2016 hebben gehaald. Dit was mijn eerste jeugdtoernooi. Wij (jong-oranje waterpolo) zijn Europees jeugd kampioen geworden. Ik ben trots op dit succes omdat we dit als team fantastisch hebben gedaan. We hebben vanaf het zomerprogramma bijna iedere dag samen met elkaar getraind. De sfeer was ontzettend fijn in het team. We geloven in elkaar en motiveren elkaar. We vertrouwen in elkaars kwaliteiten en als iemand een mindere dag heeft staat een ander daarvoor op. Het is een mooie ervaring!


Waar werk je naar toe?

Helaas heb ik nu nog een blessure. Ik werk er naar toe om straks weer pijnvrij en blessurevrij te gaan trainen en het fulltime programma mee te mogen doen voor het WJK.

Joanne haar sportieve droom:
"Om naar Olympische Spelen te gaan."

Wij maken gebruik van cookies!