arrow_drop_up arrow_drop_down

Imke van der Aar

Badminton

Imke haar sportieve droom: "Mijn sportieve droom om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2024; hiervoor moet je top 16 van de Wereld staan."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Badminton zat al in de familie. Mijn moeder heeft vroeger hoog gespeeld en mijn kleinere zusje zat er ook op. Toen ik 10 jaar was ben ik een keer meegegaan met mijn zusje naar haar training en vond het toen zo leuk dat ik er ook op wou. Ervoor had ik veel andere sporten gedaan, maar toen ik moest kiezen vond ik badminton toch het leukste!

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Ik ben via Talent Centraal in contact gekomen met Sporttop. Ik ben in de zomer 2016 officieel een van de Sporttop Talenten geworden. Hierdoor kan ik nu klankborden met mijn mentor als er dingen zijn waar ik mee zit en samen kijken naar de oplossing. Ook bieden ze veel leerzame workshops en activiteiten aan. En je leert ook andere talenten/sporters kennen, waardoor je netwerk groter wordt.


Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Dominique van der Pauw, ik kan naar haar toe als ik problemen heb waar we samen over kunnen nadenken wat we hier aan kunnen doen. Ook als het goed gaat, is het fijn om te zien dat de oplossingen werken.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Ik doe geen studie op dit moment, dus na het vele trainen ben ik ook veel aan het reizen naar toernooien.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Na 1 seizoen (laatste jaar jeugd) in de top 100 op de World Ranking staan in de mixdubbel met Jelle Maas. En afgelopen seizoen ook voor de eerste keer landskampioen geworden met Van Zundert Velo, zelf mocht ik het winnende punt binnenslaan!


Waar werk je naar toe?

Korte termijn, medaille halen op mijn laatste Europese Jeugd Kampioenschappen en eind van dit seizoen top 60 op de WR staan.

Langere termijn, Superserie toernooischema draaien (allerhoogste niveau) en mij hierdoor kwalificeren voor WK's Olympische Spelen

Imke haar sportieve droom:
 "Mijn sportieve droom om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2024; hiervoor moet je top 16 van de Wereld staan."

Wij maken gebruik van cookies!