arrow_drop_up arrow_drop_down

Floris Jan Bovelander

Hockey

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Als klein jongetje was ik volgens mij altijd buiten. Vaak op het pleintje bij ons achter aan het sporten, meestal voetbal maar ook basketbal, rolschaatsen, tennis en heel soms hockeyen. Vakanties bestonden uit zwemmen en surfen dus eigenlijk ben ik met vele sporten opgegroeid. Mijn vader was coach bij de Hockey Club Bloemendaal en mijn moeder zat daar in het bestuur, dus hing ik het hele weekeinde op de hockeyclub, dat resulteerde erin dat ik op mijn 7e lid werd van de hockeyclub.

Wanneer ben je bij Sporttop gekomen?

Ik denk 2011/2012.

Waarom vind je het belangrijk jouw ervaring in het topsportleven met nieuwe generaties topsporters te delen?

Topsport is prachtig en ik heb daar heel erg van genoten. Ik vind het heel leuk de talenten te helpen om de hobbels op hun pad wat te verkleinen, te helpen met de keuzes die gemaakt moeten worden en gewoon een onafhankelijk oor te zijn. Ik denk dat het belangrijk is voor de talenten om iemand te hebben buiten hun eigen netwerk en sport, om mee te kunnen sparren. Het mooie is dat wij nergens partij in zijn, alleen de partij van de sporter, en dat gedeeld met onze ervaring is denk ik heel nuttig. Ik vind heb zelf veel oude spelers om mij heen gehad en 

Wat was jouw sportieve hoogtepunt?

Dat is toch wel het winnen van het Olympisch Goud, niet het winnen op zich maar het feit dat aan het eind van m'n carrière alles op zijn plaats viel is wel heel mooi.


Hoe zou jij je leven als topsporter willen karakteriseren?

Eén groot feest


Wat zou je anders gedaan hebben?

Het is oneerlijk om dat nu te zeggen, de misstappen die je maakt heb je nodig om te groeien. Ja, ik zou best een paar passes nog een keer willen doen, beslissingen van anderen iets eerder aanvechten omdat ik wist dat t niet zou werken, of een strafballetje overnemen zou ook wel lekker zijn, maar dat is niet eerlijk. Ik zou hooguit wat bewuster zijn geweest van het unieke dat je beleeft.

Hoe was jouw overstap van je topsportleven naar je maatschappelijke carrière?

Ik heb biologie gestudeerd, maar ben eigenlijk vrij snel met een eigen bedrijf begonnen in sportevenementen, clinics en kampen. Dat is eigenlijk heel simpel en goed gegaan, met natuurlijk ook de twijfels en de zoektocht maar dat is niet anders dan bij niet sporters denk ik.

Wat is jouw beste tip die je zou willen meegeven aan een talent?

Focus op je kwaliteiten!


Wij maken gebruik van cookies!