arrow_drop_up arrow_drop_down

Derck de Vilder

Hockey

Derck zijn sportieve droom: Is om zoveel mogelijk uit mijn hockey carrière halen wat er in zit. Als dit de Olympische Spelen zijn is dat wel een grote droom van mij.

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben met hockey begonnen toen ik 4 jaar was. Mijn broer begon eerst met hockeyen na dat die eerst gevoetbald had maar dat niet leuk vond. Bij elke training van mijn broer stond ik langs de lijn want ik wilde altijd mee. Hierdoor vroeg de trainster of ik dan ook niet mee wilde doen en dat wilde ik wel en sindsdien heb ik altijd al gehockeyd.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Ik ben pas net bij Sporttop gekomen door Wietske de Ruiter. Wietske belde mij op met de vraag of ik hier interesse in had en mij leek het heel leuk en handig. 

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Sanne van Kerkhof. Zoals ik al zei zit ik nog niet zo lang bij Sporttop.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Ik zit op de middelbare school. Heb vorig jaar mijn havo diploma gehaald en ben nu VWO gaan doen en zit dus nu in klas 5.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Het succes waar ik het meest trots op ben is mijn Nederlands kampioenschap van vorig jaar. Dit is omdat het een hele spannende finale was en een pittige strijd naar het kampioenschap. Maar ook omdat het mijn afscheid was voor het ‘jeugd’ hockey, wat met de winst dus een heel mooi en speciaal afscheid was.

Waar werk je naar toe?

Ik zou heel graag in het Jong Oranje team willen komen en daarmee het EK spelen deze zomer. Dat is wel iets waar ik nu naartoe werk en naar uit kijk. 

Derck zijn sportieve droom:

Mijn sportieve droom is zoveel mogelijk uit mijn hockey carrière halen wat er in zit. Als dit de Olympische Spelen zijn is dat wel een grote droom van mij.

Wij maken gebruik van cookies!