arrow_drop_up arrow_drop_down

Bram zijn sportieve droom: "Mijn uiteindelijke droom is om op het hoogste podium te staan, op de Olympische Spelen."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben in contact gebracht met Sporttop door mijn voormalige junioren bondscoach Ronald Florijn. Nadat ik van hem hoorde wat het ongeveer inhield heb ik contact opgenomen met Marieke Keijzer. Zij was talent bij Sporttop dus zij wist al wat het inhield. Hierna was de afspraak met Wietske de Ruijter al snel gemaakt.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Ik kom uit een familie waar al vrij intensief geroeid werd. Mijn oom en mijn vader zijn samen als roeier naar de Olympische Spelen geweest in 1988 in Seoel. Het is in zo’n situatie niet verplicht om te roeien maar je stroomt er wel makkelijker in. Ik begon op mijn 11e met roeien. Het eerste jaar 2x per week een beetje heen en weer peddelen. Per jaar werd het serieuzer. Tot ik op mijn 16e naar mijn eerste WK junioren ging.

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Floris Jan Bovenlander. Het fijne aan Floris vind ik dat met welk probleem ik ook zit, sport maar ook niet-sportgerelateerd, ik het bij hem kwijt kan. Hij legt mij dan uit hoe hij dat gedaan heeft, dat helpt mij goed met het vinden naar mijn eigen oplossing. Verder kunnen wij het samen goed vinden.Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Op dit moment studeer ik aan de University of Washington, dus naast mijn roeien ben ik ook nog druk bezig met een studie. Verder hou ik veel contact met mijn vrienden en met mijn vriendin.

Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Op papier is mijn beste prestatie wereldkampioen in de junioren acht, maar ik beschouw mijn tweede plaats op de EK toch als mijn beste prestatie. Waarom? Ik heb dit helemaal zelf gedaan en daar ben ik trots op.

Waar werk je naar toe?

Op dit moment zij wij met het team aan het trainen voor de IRA’s (Amerikaanse Universteitskampioenschappen)

Bram zijn sportieve droom:
"Mijn uiteindelijke droom is om op het hoogste podium te staan, op de Olympische Spelen."

Wij maken gebruik van cookies!