arrow_drop_up arrow_drop_down

Bart van Nunen

Atletiek

Bart zijn sportieve droom: "Een mooie prestatie neerzetten op de Olympische marathon en het Nederlands record op deze afstand verbreken."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Op mijn 9e ben ik begonnen met atletiek. Mijn vader zag destijds een advertentie in de krant over de lokale atletiekvereniging en het leek me toen wel leuk om deze sport te proberen. Van begin af aan vond ik hardlopen het leukste onderdeel en naarmate ik beter werd, werd ik ook steeds fanatieker...

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Op mijn 15e ben ik voorgedragen om bij Sporttop te komen, Sporttop heeft er samen met mijn mentor Bastiaan voor gezorgd dat ik de sporter ben die ik nu ben. Sporttop heeft enorm bijgedragen in mijn ontwikkeling als sporter en helpt mij nog steeds verder te leren.

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Bastiaan Tamminga. Bastiaan heeft mij zien binnenkomen als onervaren sporter en heeft mij de nodige tools bijgebracht om optimaal te kunnen presteren. Daarnaast is het ook fijn om een aanspreekpunt te hebben als het een keer wat minder gaat, en als ik ergens een vraag over heb kan ik altijd bij hem terecht!

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Ik studeer bedrijfskundige informatica, dit is een flexibele hbo studie via het NTI waardoor ik het mooi om mijn sport heen kan bouwen. Verder speel ik gitaar en sinds kort een beetje mondharmonica.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Lastige vraag..., ik denk toch mijn Nederlandse titel op de halve marathon in 2015 omdat ik daar helemaal solo een halve marathon aflegde in 1:04:35. Maar mijn deelname aan het EK halve marathon dit jaar en de daaraan voorafgaande 7e plek in de halve marathon van Berlijn zijn ook nog 2 momenten die ik misschien wel even mooi vind.


Waar werk je naar toe?

Ik werk nu toe naar mijn marathon debuut, waar en wanneer dat is weet ik al wel maar houd ik nog liever even voor me. Het zal in ieder geval niet al te lang meer duren!


Bart in beeld

EK atletiek 2016 Amsterdam met Bart van Nunen
EK atletiek 2016 Amsterdam met Bart van Nunen
Bart van Nunen verrast met supertijd
Bart van Nunen verrast met supertijd
Bart van Nunen - NK 10km Gouden Spike
Bart van Nunen - NK 10km Gouden Spike
Interview Bart van Nunen na 20 van Alphen
Interview Bart van Nunen na 20 van Alphen
Bart van Nunen kiest voor de killercombi
Bart van Nunen kiest voor de killercombi
Bart van Nunen in voorbereiding op Berlijn
Bart van Nunen in voorbereiding op Berlijn
Bart van Nunen:
Bart van Nunen: "ik kijk nooit achterom"
Bart van Nunen NL kampioen cross junioren
Bart van Nunen NL kampioen cross junioren
wedstrijdverslag NK 10 kilometer Schoorl 2016
wedstrijdverslag NK 10 kilometer Schoorl 2016

Volg Bart op Facebook!

Bart zijn sportieve droom:
"Een mooie prestatie neerzetten op de Olympische marathon en het Nederlands record op deze afstand verbreken."

Neem ook een kijkje op Bart zijn website

Wij maken gebruik van cookies!