arrow_drop_up arrow_drop_down

Annabel Wickel

Zeilen

Annabel haar sportieve droom: "Mijn ultieme doel is zover mogelijk in de zeilsport komen. Ik ben erg benieuwd waar ik kan komen. Natuurlijk ga ik voor het beste en hoogst haalbare, maar intussen mogen we niet uit het oog verliezen dat de weg en het proces ernaar toe is wat het zwaarst telt."

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Van kleins af aan ben ik al te vinden aan de waterkant. Mijn ouders en grootouders zijn watersporters dus vanzelfsprekend was ik elk weekend op de Kralingse Zeilclub te vinden. Zomers zag ik elk weekend optimisten de plas opgaan en die kleine zeilbootjes vond ik toch wel erg interessant. Op mijn 7e ben ik mee gaan doen aan de zeillessen en rond mijn 10e deed ik voor het eerst mee aan een kleine serie van wedstrijden in de regio Rotterdam. Tijdens deze wedstrijdjes is de liefde voor zeilen groter gegroeid en kwam ik aanraking met het spannende van een competitie en het willen winnen.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Een aantal jaar geleden heb ik deel mogen nemen aan Talent Centraal en een aantal workshops die ik hier gevolgd heb waren in samenwerking met Sporttop. Ik wist dus al van het bestaan van de stichting af. De lifestyle coach van het CTO die ons 49er FX team begeleid berichte ons de advertentie dat sporttop op zoek was naar nieuwe talenten. De boodschap was duidelijk Sporttop is interessant voor ons om eventueel deel aan te nemen.

Wat ik verwacht van sporttop is coaching / ondersteuning in mentaal opzicht maar ook in planning en strategie om verder te komen. 


Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Wieke Dijkstra. Het lijkt me super tof om haar ervaringen en verhalen rondom het beoefenen van teamsport te horen. Ik weet zeker dat zei mij goede en gerichte tips kan geven om ook binnen een sterk team het beste uit jezelf te halen. Ik kijk er naar uit om met haar samen te mogen en kunnen werken.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Naast het zeilen en trainen zit ik ook in het eerste jaar van mijn opleiding, International Business and Management aan de University of Applied Sciences Rotterdam.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

In 2016 deden ik en mijn toenmalige zeilmaatje mee aan het EK in Tsjechië op Lake Lipno. De omstandigheden waren best intens, ontzettend harde wind en het was -2 graden. De eerste wedstrijddag gingen we er vol voor maar werden onterecht gediskwalificeerd. We startten de wedstrijd dus als laatste in het klassement en daar hadden we niet zo hard voor getraind. Mentaal was dit vooral voor mij best wel lastig. De opdracht van de trainer was om er ‘niet in te blijven hangen’… dat snapte ik ook wel maar hoe dan? We hebben de 2e dag echt de knop omgezet en toch nog een super goede week gedraaid wat zich uitte in een 1ste plek op het dames podium. Los van de podiumplek ben ik best trots op de stap die we deze wedstrijd gemaakt hebben op het mentale vlak.


Waar werk je naar toe?

Als team werken wij toe naar het Jeugd WK in Risor Noorwegen wat gevaren wordt in juni.

Waar ik persoonlijk op dit moment naar toe werk is aansluiting vinden met de HP ploeg van de Nederlandse dames in de 49er FX.

Het proces van beter leren zeilen en de aansluiting vinden met de andere ploeg is prioriteit. 


Annabel haar sportieve droom:
"Mijn ultieme doel is zover mogelijk in de zeilsport komen. Ik ben erg benieuwd waar ik kan komen. Natuurlijk ga ik voor het beste en hoogst haalbare, maar intussen mogen we niet uit het oog verliezen dat de weg en het proces ernaar toe is wat het zwaarst telt. "

Wij maken gebruik van cookies!