Rody de Bie

Rolstoeltennis

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik begon met Sporttop op mijn 17e. Ik kwam in aanraking met Sporttop via de tennisbond. De bondscoach van de tennisbond was bekend met Sporttop en kwam naar mij toe met de tip om mij aan te melden bij deze stichting.


Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Nadat ik mij had aangemeld bij Sporttop, is Wietske bij mij thuis langsgekomen. Ik heb haar toen verteld wat ik graag zou willen bereiken en wat ik dacht te hebben aan Sporttop. Daarnaast krijg ik de vraag van Wietske aan welke Sporttop mentor ik graag gekoppeld zou worden. Zodoende ben ik mij mijn mentor gekomen! Ik heb veel aan mijn mentor, maar Sporttop helpt mij ook op andere vlakken. Zo heb ik een tijdje sport supplementen mogen ontvangen. Sporttop heeft mij ook in contact gebracht met een nieuwe mentor coach. Ik ben daar nog steeds heel erg blij mee!

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Annita van Doorn, voor mij is zij een luisterend oor. Wanneer ik iets wil bespreken met iemand, zonder dat hij/zij direct een mening klaar heeft liggen dan kan ik bij Annita zijn. Ik kan haar bellen met mijn problemen, ze is altijd welwillend om dingen voor mij op te lossen.


Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Naast mijn sportcarrière studeer ik bedrijfseconomie aan de Hogeschool in Utrecht.

Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

In 2015 heb ik een goede reeks toernooien gewonnen. Ik won 3 toernooien in België, daar ben ik nog steeds trots op!

Waar werk je naar toe?

Tokyo 2020!

Wat is jouw sportieve droom?

Al m’n zinnen zetten op de Olympische Spelen in Tokyo!