Rinka Duijndam

Handbal

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben begonnen met handbal op mijn 5e. Ik wilde graag gaan handballen omdat mijn zus ook aan handbal deed. Zo ben ik er mijn plezier in gaan vinden en niet meer gestopt!

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Jokelyn Tienstra heeft mij op Sporttop gewezen. Dit is nu alweer 2 jaar geleden. Ik vind het fijn dat ik bij Sporttop, en vooral bij mijn mentor met alles terecht kan. Niks is gek en ik heb geleerd dat ik overal om moet vragen. Nee heb je, ja kan je krijgen!

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Eline Coene. Ik ben heel blij met haar als mentor. Sommige periodes hebben we veel contact, soms minder. Ze is altijd bereid me te helpen en ik kan haar altijd bellen! 

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Naast mijn trainingen besteed ik veel aandacht aan school. Ik probeer vanuit Duitsland mijn HBO sportmarketing te behalen. Daarnaast ben ik graag met vriendinnen om leuke dingen te doen.

Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Ik denk niet dat ik een vaste prestatie heb waar ik heel trots op ben, maar meer kleinere punten. Het spelen in de eerste Bundesliga bijvoorbeeld. Daarnaast ben ik voor het eerst opgeroepen om mee te trainen met het Nederlands A team. Zeker punten om onwijs trots op te zijn!

Waar werk je naar toe?

Ik wil graag belangrijk worden binnen mijn team. Dat mijn teamgenoten op mij vertrouwen in het doel. Daarnaast is het behalen van het nationaal team iets waar ik hard voor werk.

Wat is jouw sportieve droom?

Mijn allergrootste droom is het behalen van het Nederlands team en hiermee EK's, WK's en een OS spelen. Iets wat niet zomaar even op je pad komt dus. Ik train hard en probeer alles te geven deze droom waar te maken.

Wij maken gebruik van cookies!