arrow_drop_up arrow_drop_down

Maxime Jonker

Zeilen

Maxime haar sportieve droom: "Mijn droom is het halen van een gouden medaille op de Olympische Spelen!"

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

We hadden een vakantiehuisje aan de Loosdrechtse Plassen en ben zo met zeilen in contact gekomen. Ik was 7 jaar toen ik voor het eerst zelf de zeilboot instapte.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Ik zit sinds 2013 bij Sporttop. De financiële steun van Sporttop vind ik natuurlijk hartstikke fijn, maar de samenwerking met een ervaren topsporter is echt heel waardevol. Door de samenwerking met mijn mentor heb ik grote stappen op mentaal gebied kunnen maken.


Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Wietske de Ruiter. Zij heeft altijd goede raad als ik tegen dingen aan loop, maar ze laat mij ook stilstaan bij de punten die wel goed gaan. Ik kan haar altijd bellen of WhatsAppen en af en toe drinken we samen een koffietje. Ze kent mij inmiddels goed, waardoor ze mij snel kan lezen en doorheeft wat er in mij omgaat. Ik vind het cool om op deze manier mentaal gecoacht te worden!

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Naast het sporten studeer ik Maritieme Techniek aan de TU in Delft. Het sporten en studeren kosten heel veel tijd en dat is een groot deel van mijn leven, maar ik zorg ervoor dat er af en toe tijd is om met mijn familie en vrienden af te spreken, want daar krijg ik weer energie van.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Mijn wereldtitels bij de jeugd en mijn 9e plek op het senioren WK zijn mijn mooiste prestaties. Winnen is altijd leuk en heel verslavend, het geeft gewoon zo'n voldoening voor het harde trainen. Die 9e plek bij de senioren was voor mij een teken dat ik op de goede weg ben en richting de wereldtop begin te kruipen.


Waar werk je naar toe?

Ik werk dit jaar toe naar het WK in augustus in eigen land. Dat is mijn piekevenement van 2017.

Maxime haar sportieve droom:
"Mijn droom is het halen van een gouden medaille op de Olympische Spelen!"

Wij maken gebruik van cookies!