Kiran Badloe

Windsurfen

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ben begonnen met windsurfen toen ik 9 jaar oud was. Ik woonde met mijn ouders en zusje op Bonaire, en kreeg daar een windsurfles voor mijn verjaardag. Sinds die dag ben ik niet meer van het water te krijgen.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Ik zit sinds 2010 bij Sporttop. Het hebben van een onafhankelijke mentor die alleen aan jouw belangen denkt is heel fijn om te hebben. In situaties waar ik zelf niet wist hoe ik ermee om moest gaan kon ik altijd sparren met mijn mentor. Dit varieerde van situaties met school tot en met de bond en trainers. 

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Ik heb verschillende mentoren gehad maar op dit moment is Robert Bouten mijn mentor. Hij heeft mij vooral geholpen in het proces dat ik met Dorian mocht gaan trainen. Adviezen geven en zijn ervaringen delen met betrekking tot het juiste doen voor jezelf.


Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Op dit moment doe ik niet veel naast veel trainen. Ik ben een van de gelukkigen die op dit moment van zijn sport kan leven. Ik ben wel van plan om in de toekomst nog te gaan studeren, maar op dit moment ben ik een full time sporter en staat alles in het teken van beter presteren.

Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Ik ben het meest trots op mijn bronzen medaille tijdens het WK 2016. Dit was een Olympisch jaar en alle toppers waren aanwezig. Ik heb in het verleden vaak gehad dat ik halverwege de week op podiumkoers lag, maar kon het nooit afmaken. Op dit event, in een grote fleet waarbij iedereen er was, lukte dat wel. Dat was echt een eyeopener en super motiverend.

Waar werk je naar toe?

Ik werk naar de Spelen in Tokyo 2020 toe.


Wat is jouw sportieve droom?

Mijn droom is om een Olympische Spelen te winnen. Het is een moeilijk doel, maar met de juiste voorbereiding, coaching en ervaring moet het haalbaar zijn.