Jeffrey

Triathlon

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Toen ik als 14 jarige topzwemmer de zomerstop in ging, sloeg de verveling toe en barstte ik van de energie. Vanuit het sportverleden van mijn vader stapte ik voor het eerst op een racefiets en begon ik met hardlopen. Aan het eind van de zomer deed ik mee aan de Triathlon van Aalsmeer, tevens mijn woonplaats. Dit was het Nederlands Kampioenschap tot 14 jaar, waar ik verrassend won en dus Nederlands Kampioen werd. Vanuit daar stroomde ik via een talentendag door naar de Nationale selectie en verhuisde ik 2 jaar later naar Sittard om mijn droom na te jagen.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Omdat alles nieuw voor mij was in de sport en er opeens heel veel op mij af kwam ging ik op zoek naar hulp. Sporttop kwam op mijn pad en wilde mij graag helpen. Dankzij Sporttop heb ik goed leren plannen, heb ik sponsoren leren te benaderen en ben ik enorm geholpen bij het vinden van een passende stage. Daarnaast hebben de partners van Sporttop ook een erg belangrijke bijdrage geleverd aan mijn carrière. 

Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor bij Sporttop is Rens Blom. Rens is op dit moment voornamelijk mijn sparringpartner. De nuchterheid van Rens en zijn rust helpen mij bij het maken van de juiste keuzes. Rens laat mij stil staan bij bepaalde momenten en hiervan de leerpunten mee te nemen. Ondanks dat Rens een druk leven heeft staat hij voor mij klaar wanneer ik hem nodig heb. Dat geeft een erg fijn gevoel.


Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Naast de vele uren in het zwembad, op de fiets en hardlopend zit ik in mijn laatste jaar van mijn HBO studie Bedrijfseconomie. Daarnaast werk ik parttime bij een tussenpersoon als financieel adviseur en ben ik eigenaar van de webshop Triathlonproducten.nl. 

Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

Ik ben het meest trots op mijn podiumplek tijdens het NK Olympische afstand in 2016. Na een moeizame periode was de 3e plek op het NK o23 een bevestiging van de goede weg die ik ben ingeslagen.

Waar werk je naar toe?

Ik werk toe naar het WK triathlon, die dit jaar in eigen land plaatsvindt. Rotterdam zal in september het strijdtoneel zijn, waar ik dolgraag aan mee wil doen. Daarnaast ga ik mijn studiejaar in, wat voor mij ook erg belangrijk is dat ik dat af kan ronden.

Wat is jouw sportieve droom?

Mijn sportieve droom is uiteraard de Olympische Spelen. Het belangrijkste is dat ik het beste uit mezelf haal, zowel op sportief als maatschappelijk gebied. Waar dat uiteindelijk zal zijn is op dit moment moeilijk te zeggen.