arrow_drop_up arrow_drop_down

Annita van Doorn

Shorttrack

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Mijn ouders gaven jeugdschaatsles op zaterdagavond, het was dan handig als mijn zus en ik ook op de ijsbaan waren. Eens in de 14 dagen was er shorttrack op de binnenbaan, ik wilde niet want ik dacht dat het kunstrijden was. Maar mijn oudere zus wilde wel en wist mij te overtuigen. Ik was toen 12 jaar.

Wanneer ben je bij Sporttop gekomen?

Ik ben in 2013 bij Sporttop gestart volgens mij.

Waarom vind je het belangrijk jouw ervaring in het topsportleven met nieuwe generaties topsporters te delen?

Ik heb zelf veel gehad aan tips en adviezen van andere sporters toen ik nog jong was. Ik weet nog goed dat Jochem ooit tegen mij zei: rust is de belangrijkste training, dat is me altijd bij gebleven. Naast dat ik het belangrijk vind, vind ik het ook erg leuk!

Wat was jouw sportieve hoogtepunt?

Europees kampioen 500m in 2008 en 2e met de relay op het WK van 2011


Hoe zou jij je leven als topsporter willen karakteriseren?

Een mooi leven waarbij ik met hard werken en veel doorzettingsvermogen fantastische hoogtepunten heb gehad. Van de minder mooie momenten heb ik veel geleerd, waar ik weer veel aan heb in mijn leven nu.


Wat zou je anders gedaan hebben?

Nog meer genieten! 

Hoe was jouw overstap van je topsportleven naar je maatschappelijke carrière?

Dat ging vrij soepel, ik kon vrij snel aan de slag bij mijn eigen fysio en ben een half jaar later samen met mijn man Mijn Fysiopraktijk begonnen in Ede.

Wat is jouw beste tip die je zou willen meegeven aan een talent?

Blijf genieten van en plezier houden in je sport!





Wij maken gebruik van cookies!