Delaila Amega

Handbal

Hoe ben je met je sport begonnen en hoe jong was je toen?

Ik ging toen ik klein was altijd bij mijn moeder kijken die ook handbal speelde. Na een tijdje wilde ik zelf ook wel beginnen. Ik was toen 7 jaar.

Hoe en wanneer ben je bij Sporttop gekomen en wat heb je er aan?

Jokelyn Tienstra heeft mij geadviseerd om me mij Sporttop aan te melden omdat het goed is om soms advies te krijgen van iemand die het vanuit een ander opzicht bekijkt. Daarbij heeft mijn mentor me al vaak geholpen!


Wie is jouw mentor en wat betekent hij/zij voor jou?

Mijn mentor is Nienke Kingma. Wat ik van haar heel erg leer is te kijken waarom dingen gebeuren. Dus waarom gaat iets goed, waarom gaat iets fout en dat helpt mij heel erg bij het beter worden in mijn sport maar ook in alles er om heen.

Wat doe je nog meer behalve heel veel trainen?

Ik werk bij Advanced UniByte op de marketing en event afdeling. Ik vind dat erg leuk en wil aankomend seizoen ook gaan studeren in die richting.


Op welk succes ben jij het meest trots en waarom?

De 6e plaats op het WK in Macedonië met jong oranje. Het is al een aantal jaar terug maar hoe we ons daar door geknokt hebben naar de eerste 8 zal ik nooit meer vergeten.

Waar werk je naar toe?

Wat op dit moment heel belangrijk voor mij is, is om te groeien bij mijn nieuwe club in Duitsland. Ik wil daar graag wat belangrijker zijn voor het team en meer spelen. Wat ook een doel is, is om bij de nationale B ploeg te komen en later A.

Wat is jouw sportieve droom?

Mijn sportieve droom is natuurlijk spelen op de Olympische Spelen! Maar ook alles eruit halen wat er in zit!
Wij maken gebruik van cookies!